Υλικά

  • 300 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 2 μανταρίνια πολτοποιημένα στο multi
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Πλένετε πολύ καλά και σκουπίζετε 2 μανταρίνια κλημεντίνες.
  2. Τα κόβετε για να απομακρύνετε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.
  3. Τα βάζετε στο multi και τα πολτοποιείτε. Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα δουλεύετε σε γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά.
  4. Χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε τα αβγά ένα – ένα, τον πολτό των μανταρινιών, τις σταγόνες σοκολάτας και τις βανίλιες.
  5. Χαμηλώνετε ακόμα την ταχύτητα και ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  6. Τέλος, προσθέτετε το γάλα και μετά από 1 λεπτό σταματάτε το μίξερ.
  7. Βουτυρώνετε μια φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε για 50΄
  8. Βυθίζετε στο κέικ ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το βγάζετε από το φούρνο.