Υλικά

  • 120 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. ‏πεκάν
  • 40 γρ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 113 γρ. ‏φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψάκι.
  2. Ανακατέψτε τα υλικά για την βάση. Πατήστε επάνω στο ταψάκι και στις πλευρές γύρω-γύρω.
  3. Τρυπήστε με ένα πιρούνι. Ψήστε την βάση για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  4. Αφαιρέστε από το φούρνο. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160° C.
  5. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και το άρωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, ξύνοντας τον πυθμένα και τις πλευρές του μπολ.
  6. Προσθέστε τα αβγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας το μπολ μεταξύ των προσθηκών.
  7. Ανακατέψτε τη σάλτσα καραμέλας και κρέμα γάλακτος. Βάλτε τη γέμιση στη βάση και ψήνετε για 40 λεπτά.
  8. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150° C και ψήνετε 15 λεπτά περισσότερο, μέχρις ότου ροδίσουν οι άκρες.
  9. Κλείστε το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στο μισάνοιχτο φούρνο για 1 ώρα.
  10. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
  11. Το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή νύχτα) πριν από το σερβίρισμα.