Υλικά

  • 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
  • ¾ φλιτζανιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίχνετε αρχικά σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο, αλάτι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τους κρόκους των αβγών με το γάλα και το γάλα καρύδας.
Βήμα 3
Τα προσθέτετε στο μπολ με τα άλευρα, μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια, τα ενσωματώνετε στο μίγμα που ετοίμασατε.
Βήμα 5
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
Βήμα 6
Με 1 βαθιά κουτάλα ρίχνετε λίγο-λίγο από το μίγμα στο τηγάνι, σχηματίζοντας pancakes.
Βήμα 7
Μην ρίξετε πολλές κουταλιές μαζί, γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.
Βήμα 8
Ψήνετε τα pancakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.