Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 2 αγγουράκια
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες κονσέρβα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε αρχικά τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  2. Μέχρι να βράσουν σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και αλατίζετε με μέτρο.
  3. Βάζετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε λίγη πάπρικα. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στο μπολ.
  4. Αναμιγνύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και ρίχνετε το μίγμα στη σαλάτα. Ανακατεύετε πολύ καλά να πάει παντού και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.