Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 8-10 ώρες σε κρύο νερό με 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής.
Βήμα 2
Στραγγίζετε τα ρεβίθια, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη σόδα και τα τυλίγετε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
Βήμα 3
Τα τρίβετε με δύναμη επάνω σε πάγκο, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, βάζετε τα ρεβίθια σε τρυπητό και τα ξεπλένετε πολύ καλά σε κρύο τρεχούμενο νερό.
Βήμα 5
Ρίχνετε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με ανάλογο κρύο νερό, τον κύβο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 6
Βράζετε τη σούπα για 1 ώρα και 10΄, μέχρι να χυλώσει. Ξαφρίζετε ανά διαστήματα, εάν είναι απαραίτητο.
Βήμα 7
Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντάς τη με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ξερό ή φρέσκο, μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.