Υλικά

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 100 γρ. (6½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο σε κομματάκια
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. νερό (ή ½ φλ. νερό, ½ φλ. γάλα)
  • 4 αβγά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και όταν κοχλάσει το αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τη βανίλια.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν, προσθέτετε το κορν φλάουερ και το αλεύρι και ύστερα τμηματικά το καυτό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Ακολούθως, προσθέτετε το πράντι. Για να μην κάνει τσίπα η κρέμα, σκεπάζετε την επιφάνειά της με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  5. Πριν τη χρησιμοποιήσετε, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει καλά και να γίνει μια μαλακή σαντιγί (μην την χτυπήσετε πολύ).
  6. Την ενσωματώνετε στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά και φέρνοντας υλικό από τον πάτο στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί.