Υλικά

  • 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. τριμμένο τυρί φέτα
  • 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικη
  • 300 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 5 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • Επιπλέον βούτυρο για το σκεύος

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει βράση.
  2. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
  3. Μόλις πήξει η κρέμα, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
  4. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Στο μεταξύ, χωρίζετε τα αβγά και χτυπάτε χωριστά τους κρόκους ελαφρά με πιρούνι και τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ρίχνετε τους κρόκους και τα τριμμένα τυριά στο μίγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύετε καλά.
  6. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κινήσεις.
  7. Αδειάζετε το μίγμα σε πυρέξ αλειμμένο με βούτυρο ή φόρμες του σουφλέ και ψήνετε στους 190-200°C, για 60 λεπτά περίπου.
  8. Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.