Υλικά

  • 5-6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα
  • 2/3 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2/3 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλ.τσ. γάλα
  • 4 αβγά
  • 1/3 φλ. τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/3 φλ. τσ. φαρίνα
  • 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά τα μήλα, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Χτυπάτε πολύ καλά τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ. Βάζετε πρώτα τα μήλα και από πάνω τον χυλό.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Αφήνετε λίγο να ηρεμήσει και σερβίρετε.