Υλικά

  • 200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. μπιζέλια βρασμένα
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα
  • 5-6 μικρά (μίνι) αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια
  • 2-3 αβγά σφικτά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
  • 2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. (περίπου) μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, κόβετε ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
  2. Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
  3. Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια. Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε κυβάκια.
  4. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα μαγιονέζα.
  5. Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.
  6. Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.