Υλικά

  • 4 φλ. αλεύρι (περίπου) χωριάτικο ή αλεύρι για ψωμί ή αλεύρι για ζύμωμα
  • 1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά
  • ½ φλ. χλιαρό νερό
  • ½ κουταλιά ζάχαρη
  • 1/4 φλ. λάδι + λίγο επιπλέον
  • αλάτι (½ κουταλάκι περίπου)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μπολ του μίξερ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη στιγμιαία μαγιά και τα χτυπάτε με τους γάντζους ζυμώματος για να ανακατευτούν καλά.
  2. Προσθέτετε το λάδι και χτυπάτε για λίγο το μίγμα μέχρι να απορροφηθεί.
  3. Ύστερα, ρίχνετε μέσα το χλιαρό νερό και ζυμώνετε το μίγμα για 10 περίπου λεπτά, για να γίνει μια ζύμη λεία κι ελαστική (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι).
  4. Την αδειάζετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, την πλάθετε σε μπάλα και τη βάζετε σε λαδωμένο μπολ.
  5. Τη γυρίζετε να πιάσει λάδι και από την άλλη πλευρά και την αφήνετε σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη σε απάνεμο, ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 περίπου ώρα.
  6. Χτυπάτε τη ζύμη με τη γροθιά σας να ξεφουσκώσει, τη χωρίζετε σε 8-12 μπάλες και τις βάζετε πάνω σε ένα αλευρωμένο δίσκο.
  7. Τις κρατάτε σκεπασμένες με υγρή πετσέτα για 45 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση.