Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γρ., ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας ή 600 γρ., ξεφλουδισμένες και τριμμένες στο τρίφτη
  • 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγος δυόσμος ή μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους ½ εκατ. τις αφήνετε σε μπολ που περιέχει νερό, τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τις ανακατεύετε.
  2. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για λίγο.
  4. Προσθέτετε στη σάλτσα τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
  5. Αν οι ντομάτες δεν έχουν πολύ ζουμί, προσθέτετε και λίγο νερό ή ζωμό, (όχι πολύ, ίσα να φτάνει να βράσουν οι πατάτες).
  6. Αφήνετε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν περίπου 40′-50΄, ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.