Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό αρακάς
  • 2-3 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • αρκετός άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες μικρού μεγέθους.
Βήμα 2
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδελίτσες.
Βήμα 3
Σε κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα καρότα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ανακατεύετε και τα αφήνετε και αυτά να σοταριστούν.
Βήμα 5
Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε για λίγο και περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
Βήμα 6
Ρίχνετε λίγη ζάχαρη και ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον αρακά.
Βήμα 7
Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.