Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • 580 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 7 κρόκοι
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • ζάχαρη για το καραμέλωμα της επιφάνειας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε αρχικά σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Βήμα 2
Σχίζετε κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας με ένα μαχαίρι και αφαιρείτε τους σπόρους, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε.
Βήμα 3
Σ’ ένα μπολ βάζετε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
Βήμα 4
Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας, πριν πάρει βράση, το αδειάζετε στο μπολ με τους κρόκους.
Βήμα 5
Ανακατεύετε καλά και αφαιρείτε το κλωναράκι της βανίλιας.
Βήμα 6
Γεμίζετε το μείγμα της κρέμας σε πυρίμαχα μπολ.
Βήμα 7
Στην συνέχεια, βάζετε τα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτετε λίγο νερό.
Βήμα 8
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά τις κρέμες.
Βήμα 9
Όταν κρυώσουν, τις βάζετε στο ψυγείο, όπου και τις διατηρείτε μέχρι να σερβίρετε.
Βήμα 10
Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.