Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 80 γρ. αμύγδαλο σπασμένο
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ακόμη 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε και το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Αναμειγνύετε το κοτόπουλο με το σπασμένο αμύγδαλο.
  4. Χτυπάτε μαζί τα αβγά, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τα αρωματικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το κοτόπουλο με το μείγμα του γιαουρτιού.
  5. Ρίχνετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 190° C για 25 λεπτά.