Υλικά

  • 225 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
  • χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ανακατεύετε στο μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά έως ότου γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
  2. Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
  4. Με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και κόβετε τα μπισκότα σε τετράγωνα κομμάτια ή στο σχήμα που θέλετε, με ένα κουπάτ.
  5. Τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα που έχετε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε για 15-20 λεπτά.