Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 15-20 στήμονες κρόκου Κοζάνης
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και καραμελώνουμε για 8 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4
Προσθέτουμε στο ρύζι τον κρόκο Κοζάνης και μία μεγάλη κουταλιά από τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Βήμα 5
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι που το ρύζι να είναι μαλακό.
Βήμα 6
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
TAGS