Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. γάλα
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • πραλίνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Αφού γίνουν όλα ένας χυλός ρίχνουμε μέσα (και πάλι σιγά σιγά) την μαρέγκα ώστε να ενοποιηθούν.
Βήμα 4
Με μία κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις στη βαφλιέρα, τόσο κάθε φορά ώστε να βγει μια φουσκωτή βάφλα.
Βήμα 5
Μετά από 3-4 περίπου λεπτά η κάθε βάφλα είναι έτοιμη. Αλείψτε με πραλίνα και σερβίρετε.
TAGS