Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. γάλα
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • πραλίνα

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε και ανακατεύουμε.
  3. Αφού γίνουν όλα ένας χυλός ρίχνουμε μέσα (και πάλι σιγά σιγά) την μαρέγκα ώστε να ενοποιηθούν.
  4. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις στη βαφλιέρα, τόσο κάθε φορά ώστε να βγει μια φουσκωτή βάφλα.
  5. Μετά από 3-4 περίπου λεπτά η κάθε βάφλα είναι έτοιμη. Αλείψτε με πραλίνα και σερβίρετε.