Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 120 ml ζεματιστό νερό
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • ½ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 20 γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 1/3 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ξηρά μανιτάρια και τα περιχύνουμε με το κρασί και το ζεματιστό νερό. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια απ’ το υγρό τους, αφού περάσουν τα 15 λεπτά, ρίχνουμε το υγρό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Κόβουμε σε κομματάκια τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 6
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το σκόρδο για λίγο, να μαλακώσει.
Βήμα 7
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
Βήμα 8
Αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή ρίχνουμε στο μείγμα λίγο ζεματιστό νερό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
Βήμα 9
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια από το νερό τους, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
TAGS