Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια ταλιατέλες
  • 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 120 ml ζεματιστό νερό
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • ½ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 20 γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 1/3 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
  • τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ξηρά μανιτάρια και τα περιχύνουμε με το κρασί και το ζεματιστό νερό. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια απ’ το υγρό τους, αφού περάσουν τα 15 λεπτά, ρίχνουμε το υγρό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Κόβουμε σε κομματάκια τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
  5. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το σκόρδο για λίγο, να μαλακώσει.
  7. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
  8. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή ρίχνουμε στο μείγμα λίγο ζεματιστό νερό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
  9. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια από το νερό τους, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.