Υλικά

  • 400 γρ. φαρφάλες
  • ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κούπα κουκουνάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 2 κούπες φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα γράφει η συσκευασία τους και τα σουρώνετε.
  2. Ζεσταίνετε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
  3. Βάλτε τα κουκουνάρια και αφήστε τα να κάψουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή.
  4. Βάλτε το μπλέντερ τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε τα πολύ καλά.
  5. Συνεχίστε προσθέτοντας το βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη πάστα και βάλτε όσο πιπέρι θέλετε.
  6. Περιχύνετε το μείγμα πάνω από ζεστά ζυμαρικά, ρίχνετε το τυρί και τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα.