Υλικά

  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου, τριμμένα
  • 45 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό.
  2. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει καλά και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι.
  3. Πιέζετε με ένα κουτάλι για να βγάλετε όλο το χυμό και τον κρατάτε σε ένα μπολ.