Υλικά

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 22%
  • 1 χούφτα κεράσια
  • 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπολ του μίξερ το γιαούρτι, την άχνη και την κρέμα και τα χτυπάμε καλά για 5 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κεράσια, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια με φουρκέτα, στο μούλτι, τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού.
  3. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη
  4. Για τις επόμενες 3 ώρες το βγάζουμε ανά μισάωρο και το χτυπάμε ελαφρά (6 φορές συνολικά), για να παγώσει ομοιόμορφα.
  5. Σερβίρουμε αν θέλουμε το παγωτό με γλυκό κουταλιού κεράσι.