Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια (ώριμα, χωρίς αλλοιώσεις στο φλοιό τους και χτυπήματα)
  • 700 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια (φορώντας γάντια).
  2. Βάζουμε τα κεράσια με τους χυμούς τους σε κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νεράκι (στο ένα κιλό περίπου μισό φλ. τσαγιού) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε τη μαρμελάδα. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.
  5. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις η ράχη της κουτάλας κρατάει στρώση μαρμελάδας, τότε σβήνουμε τη φωτιά (βράζουμε περίπου 35΄-40΄).
  6. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω.
  7. Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.