Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 700 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.γ. αποξηραμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, 5 με 8 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι και ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε νερό για ν’ αραιώσουμε τη σάλτσα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 2 ώρες.