Υλικά

  • 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
  • 1 αβγό
  • φέτες κασέρι ή γκούντα τριμμένο
  • μπέικον σε κομματάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε τις πατάτες σε ταψάκι αφού τις αλατοπιπερώσετε.
  2. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνετε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.
  3. Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα και το αβγό και περιχύνετε τις πατάτες.
  4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.