Υλικά

  • 2 μέτριες μελιτζάνες κατά προτίμηση φλάσκες
  • έτοιμη σάλτσα ντομάτας σε βάζο
  • φέτα σε κομματάκια
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φετάκια
  • 1 μανιτάρι κομμένο σε φετάκια
  • ελιές σε φετάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ. πάχος) και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  3. Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε σε κάθε φέτα από 1 κ.γ. έτοιμη σάλτσα. Στις πιο μικρές φέτες θα χρειαστεί πιο λίγη σάλτσα.
  5. Τις πασπαλίζουμε με φέτα και γαρνίρουμε άλλες με φετούλες ελιάς, άλλες με πιπεριά κι άλλες με μανιτάρι.
  6.  Αν θέλουμε βάζουμε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας ή κάνουμε συνδυασμό.
  7. Τις βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου κατά προτίμηση στον αέρα, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί και να ψηθούν λίγο τα λαχανικά.