Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες τυρί γκούντα
  • 4 φέτες αλλαντικό της επιλογής σας
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • 4 αβγά
  • μισή κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε μόνο το ψωμί του τοστ στην τοστιέρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  2. Ετοιμάζουμε 4 τοστ, τοποθετώντας ανάμεσα σε κάθε 2 φέτες ψωμιού, 1 φέτα γκούντα και 1 φέτα αλλαντικό.
  3. Τοποθετούμε τα 4 τοστ σε ταψάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ψήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο όσο πάρει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
  5. Τοποθετούμε τη μπεσαμέλ και το τριμμένο τυρί μέσα σε κάθε τοστ και πάνω από αυτό. Θα χρειαστείτε περίπου μια κουταλιά μπεσαμέλ μέσα κι άλλη τόση από πάνω σε κάθε τοστάκι.
  6. Ψήνουμε τα γεμισμένα τοστ στο γκριλ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρώς από πάνω.
  7. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε 4 αβγά μάτια ως εξής. Σε κρύο τηγάνι, βάζουμε το λάδι και σπάμε μέσα τα 4 αβγά. Ανάβουμε τη φωτιά και ψήνουμε τα αβγά μάτια.
  8. Βγάζουμε τα τοστ από το φούρνο και τοποθετούμε προσεκτικά πάνω τους από 1 αβγό μάτι και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.