Υλικά για 2 άτομα

  • ½ πακέτο σπαγγέτι
  • 5-6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 80 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. φέτα τριμμένη
  • 60 γρ. σαλάμι ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2
Τρίβουμε το τυρί και ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα με τα μακαρόνια, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και τον μαϊντανό.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις τομάτες και μαγειρεύουμε για λίγο.
Βήμα 4
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα και το σαλάμι και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και απλώνουμε τα μισά μακαρόνια.
Βήμα 6
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Βήμα 7
Περιχύνουμε με τα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 8
Μόλις η ομελέτα πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη ή βάζουμε το τηγάνι για λίγα λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ, έτσι ώστε να ψηθεί και να πάρει χρώμα και από πάνω.
Βήμα 9
Σερβίρουμε αμέσως, κόβοντας την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.