Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομήτα σπάλας)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κομμάτι σέλερι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • λίγους κόκκους πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κρέας. Το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής για να κρατήσει το σχήμα του ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε διχτάκι. Το βάζουμε σε μικρή, βαθιά κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το καλύπτουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε την επιφάνειά του.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να σιγοβράσει (να κοχλάσει) μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα και κάτι.
  4. Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει σιγά σιγά στον ζωμό του. Το φτιάχνουμε το πρωί για να το σερβίρουμε το βράδυ, ή και από την προηγούμενη μέρα.