Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Ανακατέψτε με μια κουτάλα ή με το μίξερ χειρός.
  3. Όσο ανακατεύετε το μείγμα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλτε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  4. Ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
  5. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη.