Υλικά

  • 2 κιλά μύρτιλα φρέσκα η κατεψυγμένα
  • 1 κιλό λευκή ζάχαρη
  • 1 κιλό καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές γλυκόζη
  • ¼ κουταλιές του γλυκού ξινό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μύρτιλα και τη λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ζουμερό πολτό με κομμάτια μύρτιλο.
  2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15’, ξαφρίζουμε.
  3. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να έχουμε ένα πολτό αρκετά παχύρευστο.
  4. Ρίχνουμε το ξινό (κιτρικό οξύ) ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Όπως είναι καυτό το μείγμα το βάζουμε στα ειδικά βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.