Υλικά

  • 225 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο espresso
  • ⅓ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • περίπου 12 μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
  • ½ φλιτζάνι baileys
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος κρύα
  • 113 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα, πολτοποιημένα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα.
  2. Σε ένα μεγάλο ποτήρι χτυπήστε το baileys μαζί με το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο.
  3. Προσθέστε το μείγμα στο κάδο του μίξερ, ξύνοντας τις πλευρές προς τα κάτω με μια σπάτουλα σιλικόνης και συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
  4. Στη συνέχεια χτυπάτε και την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ενσωματώνετε μέσα στο μείγμα του μίξερ και με απαλές κινήσεις διπλώνετε το μείγμα.
  5. Σε μικρά ποτήρια απλώνετε, το στρώμα της μους με τα ψίχουλα μπισκότο και τον πουρέ σμέουρων. Σερβίρετε κρύο.