Υλικά

  • Χυμός από 6 ρόδια και ένα ακόμη ρόδι
  • Μισό λίτρο κονιάκ
  • 1 1/2 λίτρο τσίπουρο
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • Ένα ξυλάκι κανέλα
  • Πέντε γαρίφαλα

Εκτέλεση

  1. Κλείνουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό ενός ροδιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το τσίπουρο και το κονιάκ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
  2. Το αφήνουμε για ένα μήνα σε ζεστό μέρος.
  3. Κάθε τόσο κουνάμε το δοχείο για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά από ένα μήνα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε πέντε ακόμα ημέρες μέχρι να ετοιμαστεί.