Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτες βουτύρου των 800 γραμμαρίων
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής εμπορίου ή σπιτική
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια βατόμουρα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι εμπορίου
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις σφολιάτες σε λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς να ροδίσουν και να γίνουν αφράτες, για 15 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Ανακατέψτε τη σαντιγί με προσοχή για να μην κάτσει με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  3. Απλώστε τη μια σφολιάτα σε ένα δίσκο και με ένα κορνέ καλύψτε την επιφάνειά της με την κρέμα και μια στρώση από τα βατόμουρα (βάζετε όσα θέλετε). Σκεπάστε με τη δεύτερη σφολιάτα.
  4. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με όλες τις σφολιάτες και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε με μαρμελάδα και βατόμουρα.