Υλικά

  • 220 γραμμάρια φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 καυτερές πιπεριές
  • 2 κουταλιές σούπας αλατισμένη κάπαρη, στραγγισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φέτες ψωμί ολικής άλεσης για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπεριές μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
  2. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια σουρώνουμε το λάδι και αφαιρούμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε το λάδι στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  3. Κόβουμε σε φέτες το σολομό σε ένα ξύλο κοπής. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με κάπαρη.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.