Υλικά για 4 άτομα

  • 10 κρόκους αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια στικ
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • μαύρη ζάχαρη όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπάμε με το πιρούνι τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το εσωτερικό της βανίλιας.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για παραπάνω από μία ώρα.
Βήμα 3
Περνάμε από σίτα και βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στο φούρνο για 1 ώρα στους 160° (να μη βράζει το νερό μέσα στο ταψί).
Βήμα 4
Βγάζουμε από το φούρνο, κρυώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο.
Βήμα 5
Τη στιγμή του σέρβις, βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο.

botrini735x90

TAGS