Υλικά για 4 άτομα
- 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- ½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τις φέτες μελιτζάνας, τις λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν.
Βήμα 2
Τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Ύστερα τις βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε τις ροδέλες στα τέσσερα.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Προσθέτουμε μέσα τις ζεστές μελιτζάνες να τραβήξουν τα αρώματα και βάζουμε το μπολ με τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.
Βήμα 5
Ύστερα βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε το αγγούρι και τις ντομάτες και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανό.