Υλικά

  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 τρουφάκια μέντας εμπορίου

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή και στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο.
  2. Ζεσταίνετε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  3. Σουρώνετε το γάλα και αφαιρείτε τη μέντα. Περιχύνετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε για ένα λεπτό.
  4. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε για να λιώσει η σοκολάτα.
  5. Σταματάτε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.
  6. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη – λίγη ανακατεύοντας απαλά τη ρίχνετε στη σοκολάτα.
  7. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.
  8. Ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι τα τρουφάκια μέντας και τα προσθέτετε στη μους.
  9. Ανακατεύετε καλά ώστε να απορροφηθούν.
  10. Μοιράζετε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.