Υλικά

  • 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε.
  2. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνετε το πρώτο αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  3. Όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνετε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύετε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Έπειτα ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα ένας ομοιόμορφος ρευστός χυλός.
  6. Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes τοποθετείτε 12 χάρτινα φορμάκια και γεμίζετε με το μείγμα μέχρι 3/4 της κάθε φόρμας.
  7. Ψήνετε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα).