Υλικά

  • 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
  • 1 μικρό γάλα εβαπορέ
  • ½ φακελάκι φουντούκι
  • 3-4 κομματάκια κουβερτούρα
  • 2 φακελάκια σαντιγί σκόνη
  • 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ τη σαντιγί με το φρέσκο γάλα. Μόλις γίνει η σαντιγί, ρίχνετε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
  2. Συνεχίζοντας να χτυπάτε σταδιακά, ρίχνετε το ζαχαρούχο και μετά το εβαπορέ. Το αδειάζετε σε ένα δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη ημέρα.
  3. Την επομένη, το βγάζετε από την κατάψυξη και το αφήνετε 2-3 ώρες για να μαλακώσει. Τότε ρίχνετε την πραλίνα και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ.
  4. Σε βουτυρωμένο τηγάνι βάζετε τα φουντούκια με ½ ποτήρι ζάχαρη. Μόλις καβουρντιστούν τα φουντούκια, ρίχνετε ελάχιστο νεράκι για να γίνει καραμέλα.
  5. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνετε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Όταν κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και μαζί με την σοκολάτα τα ψιλοκόβετε στο μούλτι.
  6. Ρίχνετε την σκόνη φουντουκιού στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε να αναμιχθεί με την πραλίνα.
  7. Έπειτα βάζετε ξανά στη κατάψυξη για 4-6 ώρες.