Υλικά

  • 2 ροδέλες ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένες ή φρέσκο
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι ανανά της κονσέρβας
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 ροδέλα ανανά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε το λευκό κρασί, το σιρόπι ανανά και τη σκόνη τζίντζερ. Προσθέτετε στο μείγμα τον ψιλοκομμένο ανανά.
  2. Έπειτα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πολύ σφικτή.
  3. Προσθέτετε το μείγμα του κρασιού μέσα στο μείγμα της κρέμας σαντιγί και ανακατεύετε ομοιόμορφα να απλωθεί παντού το μείγμα.
  4. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 μπολάκια και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  5. Στο τέλος βάζετε από 1 κομμάτι ανανά πάνω από κάθε κρέμα και σερβίρετε.