Υλικά

  • 1 παλαμίδα ή όποιο άλλο ψάρι της επιλογής σας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές
  • 2-3 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 5-6 πατάτες
  • Μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε και πετάτε το κεφάλι του ψαριού, ανοίγετε την κοιλιά και αφαιρείτε τα εντόσθια. Το πλένετε καλά για να φύγει το αίμα του.
  2. Το μεταφέρετε σε μια γάστρα και κάνοντας μικρές τομές πάνω στο σώμα του ψαριού, το γεμίζετε με το σκόρδο.
  3. Κόβετε την ντομάτα και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις βάζετε πάνω από το ψάρι.
  4. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε και αυτό. Γεμίζετε την κοιλιά του ψαριού με μαϊντανό.
  5. Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τις αλατίζετε και τις βάζετε και αυτές στη γάστρα ώστε να ψηθούν μαζί με το ψάρι.
  6. Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40  λεπτά.