Υλικά

  • 1200 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
  • 900 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 χυμό πορτοκάλι
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Στο μούλτι προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
  2. Έπειτα σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε περίπου για περίπου 20 λεπτά. Σταδιακά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
  4. Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες του λεμονιού κι όταν κρυώσει την βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.