Υλικά
- 5 πιπεριές
 - 7 ντομάτες
 - 4 μελιτζάνες
 - 5 κολοκύθια
 - 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
 - 500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
 - 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
 - 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
 - 1 κούπα σταφίδες μαύρες
 - 1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
 - αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
 - πατάτες
 - λίγη ζάχαρη
 
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα «καπάκια» τους.
 - Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα από όλες τις ντομάτες και την ψίχα από 2 κολοκυθάκια.
 - Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά , το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι , τη σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο.
 - Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
 - Το ζουμί που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά μας, μαζί με λίγο εξτρά λάδι.
 - Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί μας, κόβουμε και βάζουμε πατάτες.
 - Ψήνουμε στους 220 βαθμούς , πάνω -κάτω για περίπου 2 ώρες ανάλογα το φούρνο.
 - Αφήνουμε να κρυώσουν και, σερβίρουμε με λίγο λαδάκι ωμό από πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν.