Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαόυρ
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζουμε το σκόρδο και τρίβουμε με αυτό το εσωτερικό μιας μέτριας κατσαρόλας.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 3
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα τυριά στην κατσαρόλα.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα κάνοντας κινήσεις διαγώνιες για να μη σφίξει το μείγμα των τυριών.
Βήμα 5
Σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το τσίπουρο, και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λιωμένα τυριά.
Βήμα 6
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μη βράσει το μείγμα.
Βήμα 7
Αδειάζουμε το μείγμα των τυριών στο ειδικό σκεύος για φοντί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα κομμάτια του ψωμιού.
TAGS