Υλικά

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) κρέμα γάλακτος, συν έξτρα για το σερβίρισμα
  • 100 ml γάλα
  • 1 κονσέρβα πουρέ κάστανου εμπορίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας amaretto
  • 6 ολόκληρα κάστανα (μαρον γκλασε)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζελατίνη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει υδρατμούς.
  2. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα κρέμας μέσα στη ζελατίνη και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  3. Βάζετε τον πουρέ κάστανου, τη βανίλια και αμαρέτο στο μούλτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα πουρέ με το μείγμα κρέμας γάλακτος. Χωρίστε το μείγμα σε έξι φορμάκια πανακότας και βάλτε το στο ψυγείο για 4- 6 ώρες ή για όλη τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Για να σερβίρετε, βυθίστε τα καλούπια σε λίγο ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε το φορμάκι σε πιάτο και χτυπάτε ελαφρά για να ξεκολλήσει. Ραντίζετε με λίγο κρέμα γάλακτος και κάστανα μαρον γλασε.