Υλικά
- 1/2 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
 - 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
 - 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
 - 2 σκελίδες σκόρδο
 - λίγο λάδι
 - μαϊντανός και άνηθος
 - 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμός από 3 φρέσκες ντομάτες
 - 1 κούπα χυμό λεμονιού
 - πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
 - Τοποθετούμε σε ταψί το μπακαλιάρο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον χυμό λεμονιού.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει μετά από 15 λεπτά δηλαδή.
 - Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.