Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
 - 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
 - 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
 - τριμμένος δυόσμος
 - τριμμένη μαντζουράνα
 - ψιλοκομμένος μαϊντανός
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - αλεύρι για πασπάλισμα
 - ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
- Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε, μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
 - Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3-4 φορές.
 - Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε.
 - Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα
 - Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.