Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • τριμμένος δυόσμος
  • τριμμένη μαντζουράνα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε, μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
  2. Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3-4 φορές.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε.
  4. Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα
  5. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.