Υλικά

  • Για τη βάση μπισκότου
  • 1 ⅓ κούπα ψίχουλα μπισκότο τύπου digestive
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • Για τα cupcakes
  • ½ κούπα βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ⅓ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα του νερού
  • ⅔ κούπα μπισκότα τύπου digestive
  • Για την επικάλυψη
  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Διαλέγετε μια φόρμα για μάφινς με 24 θήκες και τοποθετήστε από 24 χάρτινα φορμάκια.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.