Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το σιρόπι:
- 1 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
- 1/2 κ. γλ. κανέλα (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το ελαιόλαδο και το κρασί.
- Ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα των αυγών, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Αν η ζύμη κολλάει, προσθέστε λίγο αλεύρι. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό.
- Καλύψτε τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Χωρίστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και ανοίξτε τις σε πολύ λεπτά φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη ή μηχανής για ζύμη.
- Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες 5-7 εκ. πλάτους και 15-20 εκ. μήκους.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Τηγανίστε τις λωρίδες ζύμης, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε τις σε χαρτί κουζίνας.
- Ζεστάνετε το μέλι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αν θέλετε να είναι ρευστό.
- Τοποθετήστε τις τηγανισμένες δίπλες σε μια πιατέλα και περιχύστε τις με το ζεστό μέλι.
- Πασπαλίστε με τα χοντροκομμένα καρύδια και, αν θέλετε, με λίγη κανέλα.
- Αφήστε τις δίπλες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.