Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το ελαιόλαδο και το κρασί.
  2. Ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα των αυγών, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  3. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέστε λίγο αλεύρι. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό.
  4. Καλύψτε τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  5. Χωρίστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και ανοίξτε τις σε πολύ λεπτά φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη ή μηχανής για ζύμη.
  6. Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες 5-7 εκ. πλάτους και 15-20 εκ. μήκους.
  7. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  8. Τηγανίστε τις λωρίδες ζύμης, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε τις σε χαρτί κουζίνας.
  9. Ζεστάνετε το μέλι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αν θέλετε να είναι ρευστό.
  10. Τοποθετήστε τις τηγανισμένες δίπλες σε μια πιατέλα και περιχύστε τις με το ζεστό μέλι.
  11. Πασπαλίστε με τα χοντροκομμένα καρύδια και, αν θέλετε, με λίγη κανέλα.
  12. Αφήστε τις δίπλες να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.