Υλικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ. γλ. γάλα
  • 1/2 κ. γλ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελβετικό τυρί τριμμένο
  • 1 φύλλο για τάρτες άψητο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να μαλακώσει το κρεμμύδι, και αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Ανακατέψτε το αλάτι, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και τη μαγιονέζα μαζί και στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μείγμα κρέατος. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε.
  4. Στρώστε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα για τάρτες 23 εκατοστών με το φύλλο σφολιάτας και ρίξτε μέσα το μείγμα κιμά.
  5. Ψήστε την κις λορέν στους 190 βαθμούς για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να φουσκώσει στο κέντρο.
  6. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν την κόψετε.
  7. Χορταστική επιλογή, ιδανικά αν συνοδευτεί και με πράσινη σαλάτα