Υλικά
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτριους κύβους
- 1 κ. σ. λάδι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 3 αυγά
- 1/2 κ. γλ. γάλα
- 1/2 κ. γλ. μαγιονέζα
- 1 κ. γλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1 φλ. τσαγιού ελβετικό τυρί τριμμένο
- 1 φύλλο για τάρτες άψητο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να μαλακώσει το κρεμμύδι, και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ανακατέψτε το αλάτι, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και τη μαγιονέζα μαζί και στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μείγμα κρέατος. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε.
- Στρώστε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα για τάρτες 23 εκατοστών με το φύλλο σφολιάτας και ρίξτε μέσα το μείγμα κιμά.
- Ψήστε την κις λορέν στους 190 βαθμούς για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να φουσκώσει στο κέντρο.
- Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν την κόψετε.
- Χορταστική επιλογή, ιδανικά αν συνοδευτεί και με πράσινη σαλάτα